Nordicwalking Pag

Od 27. do 29. rujna grad Pag biti će domaćin manifestacije “Nordijsko hodanje na mjesečevom otoku” koja se ove godine održava po prvi puta.

U tri dana vikenda sudionike očekuje aktivan i bogat program na stazama koje su osmišljene u sklopu projekta “Uspostava staza za nordijsko hodanje i pješačenje na području TZ grada Paga”. Hodači će tokom vikenda izmijeniti čak četiri lokacije – grad Pag, Vlašiće, Dinjišku i Šimune.
Cilj ove sportsko-rekreativne manifestacije jest promovirati aktivan način života te upoznati sudionike s prirodnim i kulturnim ljepotama grada i otoka Paga kao i gastronomskom ponudom.
Nordijsko hodanje je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina, a za razliku od običnog hodanja aktivira cijelo tijelo kroz upotrebu posebnih štapova pri hodanju. Štapovi za nordijsko hodanjem izrađeni su od laganih materijala, a mogu biti teleskopski ili fiksni. Ovaj oblik rekreacije veoma je popularan u svijetu te pridonosi proširenju ponude pješačkog turizma. Preporučljiv je osobama kojima je trčanje prezahtjevno, a i dalje se žele kretati i biti aktivni u grupi te na svježem zraku.
Prijave za sudjelovanje na manifestaciji traju do 20. rujna 2019., a vrše se putem internet stranice www.stotinka.hr.
Kasnije prijave ili prijave na sam dan manifestacije nisu moguće zbog složenosti organizacije same manifestacije. Kotizacija za sva tri dana iznosi 170,00 Kn, a u iznos kotizacije uključen je tečaj nordijskog hodanja, vođenje po stazama, degustacija paških specijaliteta i još mnogo toga. Ukoliko niste u mogućnosti sudjelovati sva tri dana već samo jedan ili dva dana, u tom slučaju iznos kotizacije ostaje isti. Sve prijavljene sudionike očekuje startni paket.
Otkrijte novi način kretanja ili podijelite svoju strast prema nordijskom hodanju s drugim zaljubljenicima u ovu brzorastuću aktivnost i hodajte mjesečevom površinom – na Zemlji, na otoku Pagu!
Manifestacija se održava u suorganizaciji Turističke zajednice grada Paga i obrta Nordijsko hodanje.
Pokrovitelji su Turistička zajednica grada Paga i Zadarska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove u okviru Poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2019. godinu

Program:
Mjesto održavanja: otok Pag – grad Pag, Vlašići, Dinjiška, Šimuni
Datum: 27.-29.9.2019.

Raspored događanja
Petak, 27.9.2019.- prvi dan, Vlašići

16.00 – 16.15 sati - Otvaranje događanja
16.15 - 16.45 sati - Tečaj nordijskog hodanja trajanja 30 min
17.00 – 19.30 sati – Nordic Walking na stazi "Sunčani Sat" iz Vlašića – 8 km

Subota, 28.9.2019. - drugi dan, Dinjiška i Pag

Ujutro - Dinjiška

8.00 – 11.00 Nordic Walking na stazi "Mentora" u Dinjiški – 9 km
11.30 – ručak u Dinjiški

Poslijepodne – grad Pag

17.00 – 19.00 Nordic Walking na stazi "Zagrljaj kamena i vjetra" – Grad Pag – 5 km

Večer – grad Pag

20.00 – 21.00 Pag, Knežev dvor
Paška večer - degustacija paških delicija, glazbena pratnju paške klape, druženje sudionika

Nedjelja, 29.9.2019. - treći dan, Šimuni

9.00 – 11.30 – Uspon na Sv. Vid – 6 km
zatvaranje manifestacije

Rok prijave: online prijave traju do 20.9.2019.

Cijena kotizacije za sva tri dana: 170,00 Kn. Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati sva tri dana, možete sudjelovati jedan ili dva dana. Kotizacija je i u tom slučaju 170,00 Kn

Registracija sudionika i preuzimanje startnih paketa biti će moguća prije početka svake od planiranih tura za one koji nisu u mogućnosti doći na početak manifestacije, u petak 27.9.2019. Potrebno je doći najmanje 45 minuta prije početka hodanja za preuzimanje startnog paketa.

Kotizacija uključuje:

- organizaciju NORDIJSKOG HODANJA na mjesečevom otoku
- vođenje na stazama
- tečaj nordijskog hodanja
- startni paket NORDIJSKOG HODANJA na mjesečevom otoku (majica, medalja/suvenir, pokloni sponzora)
- okrjepu na stazama
- ručak u subotu 28.9.2019. nakon jutarnjeg hodanja
"Paška večer" – druženje sudionika uz degustaciju paških specijaliteta i glazbenu pratnju paške klape u subotu, 28.9. navečer
Osiguranje HGSS-a i liječničke pomoći

Oprema:

- Štapovi za nordijsko hodanje
- stabilne i čvrste cipele ili tenisice za hodanje po neravnom terenu
- odjeća prilagođena vremenu
- kabanica
- Ruksak za nošenje opreme
- Napunjen mobitel
- Voda
- Flasteri
- Osobni dokumenti: osobna iskaznica i zdravstvena iskaznica

Štapovi za nordijsko hodanje su obvezni dio opreme ukoliko želite nordijski hodati s nama.
Iskoristite posebnu pogodnost za sudionike pri kupovini od 20% popusta kod našeg partnera Zona srca, Zagreb – specijalizirana trgovina sa štapovima za nordijsko hodanje- više na linku štapovi za nordijsko hodanje

Posudba štapova za manifestaciju: za 100 kuna možete posuditi štapove za nordijsko hodanje za tri dana manifestacije. Plaćanje i posudba na manifestaciji uz polog osobne iskaznice ili putovnice. Obavezne prijave za posudbu štapova do 24.9.2019. Kontakt za kupovinu s popustom od 20% ili posudbu štapova: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na +385 98 275 667

Tko se može priključiti: odrasle osobe i djeca od 10 godina na više koji mogu izdržati hodanje oko 8 kilometara po neravnoj podlozi i s usponima.

Online prijava i uplata kotizacije:
Prijave se vrše putem portala www.Stotinka.hr. Prijave su obvezne.

Rok prijave: 20.9.2019. 23.59. sati. Nakon toga i na sam dan manifestacije nije se moguće prijaviti i sudjelovati zbog složenosti organizacije. Prijava je potpuna nakon izvršene uplate kotizacije.

Uplata kotizacije iz inozemstva je u hrvatskim kunama. Podaci za uplatu kotizacije: Nordijsko hodanje – obrt za usluge, Ul. Z. Ljevakovića 28, 10040 Zagreb, IBAN: HR1124020061140288859
Opis plaćanja: Ime i prezime sudionika
Model: upisati 00 ili 99
Poziv na broj: upisati datum uplate

Prilikom uplate kotizacije obavezno navedite ime i prezime osobe u opisu plaćanja za koje se uplaćuje kotizacija! U slučaju da uplaćujete za više osoba molimo vas da svakog pojedinačno navedete u opisu plaćanja.
Odustajanje: u slučaju odustajanja, prijavljeni sudionik ne može dobiti povrat kotizacije ali može preuzeti startni paket u vrijeme manifestacije ili u Zagrebu nakon nje.
U slučaju lošeg vremena manifestacija se neće otkazivati već ćemo nastojati uz eventualno odgađanje, provesti planirana hodanja.

Kontakt organizatora:
Direktorica manifestacije: Silvija Zoković - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +385 98 463 117 - Nordijskohodanje.hr - Zagreb