DSC 0069

Jučer je čitanjem oporuke i spaljivanjem Marka Virusa, krivca za sve nevolje završen Paški zimski karneval. Tužna povorka krenula je ispred Doma kulture prema mostu odakle je Marko Virus spaljen i bačen u more.

U utorak, 25.veljače se na gradskom trgu plesalo karnevalsko kolo uz nastup Male škole Gradske glazbe Pag i Zvijezda Pagovizije. Članovi KUD-a Družina izveli su Pašku robinju, starinsku pučku dramu čiji začeci sežu u daleku prošlost, a koja je ostala sačuvana u narodu sve do današnjih dana. Održana je tumbula uz neizbježnog janjca i paški sir i na kraju podjela lista Baš nas briga.
U II Magazinu soli nastupili su bend Furešti. Ovogodišnji karneval organizirali su Grad Pag, Turistička zajednica grada Paga i Udruga mladih karnevalista KOS. "Posebne zahvale idu članovima udruge KOS koji su uspješno organizirali karnevalska događanja i na taj način nastavili običaje i tradiciju karnevala u gradu Pagu. Zahvaljujući njihovom trudu, angažmanu i radu troškovi karnevala ove godine su iznosili oko 100.000,00 Kn za razliku od prethodnih godina gdje se je na organizaciju karnevala trošio puno veći iznos. Zahvaljujemo i svima koji su bili uključeni u organizaciju i program karnevala. Također, zahvaljujemo i sponzorima, izvođačima, maskiranim grupama, građanima i svim posjetiteljima koji su svojim dolaskom podržali i uveličali ovogodišnji zimski karneval u Pagu" - istaknuo je Ante Fabijanić, gradonačelnik grada Paga.

Autor fotografija: Tihana Orlić, Rajko Peranić

 

DSC0083
DSC0047
DSC0099
DSC0048
DSC0035
DSC0085
DSC0081
FBIMG1582817130908
DSC0050
DSC0021