• All
  • Aktivni Odmor
  • Gastronomija
  • Kultura
  • Ponuda
  • Posebnosti
  • Tradicija
  • Zanimljivosti
  • Znamenitosti

Okolna mjesta

VLAŠIĆI

Mirno i tiho mjesto prikladno za ugodan odmor, a lijepe pješčane i šljunčane plaže su upravo idealne za obitelj. Uvala u Vlašićima zasigurno je jedna od najljepših pješčanih plaža na otoku Pagu. Vlašići su mjesto poljoprivredne tradicije gdje se može kušati domaći paški sir i janjetina te kvalitetno domaće vino ljubaznih domaćina. U Vlašićima se nalazi i Dom Zajednice Hrvata iz Mađarske u kojem se odvijaju različiti kulturni programi. U kolovozu ovo je mjesto poprištes poznatoj Seoskoj olimpijadi, na kojoj se u zanimljivim seoskim tradicionalnim igrama natječe desetak ekipa iz raznih krajeva. U Vlašićima djeluje KUD „Sveti Jeronim“ koji njeguje tradicionalne plesove.

SMOKVICA

malo mjesto, smješteno u prirodnoj, mirnoj uvali u neposrednoj blizini Vlašića. Ljubitelji mira, tišine, čistog mora, lijepih plaža i ljubaznih domaćina ovdje će pronaći idealno mjesto za odmor. Naselje se sastoji od niza obiteljskih kuća smještenih iznad jedinstvene duge plaže.

DINJIŠKA

živopisno mjesto na jugu otoka Paga smjestilo se u pitomoj i plitkoj uvali s mnogo osamljenih plaža. U samoj uvali zapazit ćete nekadašnji pogon solane izgrađen još u vrijeme francuske uprave. U centru mjesta nalazi se prekrasna crkvica sv. Maura koja je iz temelja pregrađena u 16. stoljeću. Dinjiška nudi prekrasnu okolicu idealnu za pješačenje, jogging, izlete brodom ili biciklizam. U Dinjiškoj će na svoje doći i gurmani, uživajući u odličnom paškom siru, janjetini i svježoj ribi.

MIŠKOVIĆI

ribarsko mjesto udaljeno od grada Paga 15 minuta. Mjesto, prava oaza čistoga i bistroga mora, pruža se kroz dugi niz obiteljskih kuća i kuća za odmor. Miškovići nude miran odmor i lijepe plaže pogodne za dječju igru. Posebna poslastica su paška janjetina, čuveni sir i vino – poznata paška žutica.

ŠIMUNI

ribarsko mjesto smješteno na jugozapadnoj obali otoka Paga, na pola puta između otočkih centara Novalje i Paga. Šimuni su idealni za obiteljski odmor, šetnje i kupanje na prekrasnim obližnjim plažama. Posebnu draž daju mu ribari koji u ranim jutarnjim satima stižu iz ribolova, a kvalitetnu svježu domaću hranu možete kušati u brojnim malim restoranima. U samoj uvali Šimuni smještena je ACI Marina, a Kamp Šimuni nalazi se svega kilometar od samog mjesta.

KOŠLJUN

lučica u prirodno zaklonjenoj uvali na južnoj strani otoka Paga, koja odiše jednostavnošću i prirodnošću. Ukoliko se želite odmaknuti od vreve i buke te prepustiti tišini otoka, onda je Košljun mjesto za vas. Posebno su lijepe šljunčane i pješčane plaže na kojima će jednako uživati djeca, ali i ljubitelji sporta.

PROBOJ

maleno mjesto za miran obiteljski odmor. Marljivi žitelji Proboja bave se uzgojem ovaca, a odlični su i ribari pa će gurmane razveseliti ponuda autohtonih proizvoda: paški sir, janjetina, izuzetno kvalitetna riba, slane srdele, dalmatinski pršut, masline i kvalitetno vino. Vrlo dobar privatni smještaj nudi se u apartmanima i sobama.