U Vukovaru će se od 3. do 6. svibnja održati 1. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ"! Ovaj jedinstven Festival započinje na sam Dan Grada Vukovara, a tijekom četiri dana festivala, na više gradskih lokacija, građani Vukovara te domaći i strani turisti na jednom mjestu moći će doživjeti najbolje i najzanimljivije od hrvatske nematerijalne kulturne baštine i autentičnih, hrvatskih turističkih manifestacija i njihovih atrakcija i jedinstvenosti. Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović i Sabora Republike Hrvatske, u partnerstvu s Gradom Vukovarom.
“Tijekom festivala posjetitelji će moći doživjeti cijelu Hrvatsku, njezine turističke manifestacije i običaje te okuse onog najboljega u eno i gastronomskoj ponudi”, naglašava autor i producent projekta Aleksandar Kovačević te dodaje kako je riječ o jedinstvenom festivalu koji se održava tijekom Europske godine kulturne baštine, a na kojem će se predstaviti zaštićena hrvatska nematerijalna kulturna baština koja je na nacionalnoj i UNESCO-ovoj listi, uz najatraktivnije turističke manifestacije, atrakcije i destinacije iz cijele Hrvatske.
Uz brojne nastupe KUD-ova iz svih krajeva Hrvatske i bogatog kulturno-umjetničkog programa, Festivalu se pridružuje i popularni glazbeni tv serijal “Lijepom našom” s Brankom Uvodićem, koji će obogatiti program prvog dana Festivala.
Na festivalu će čipkarica Ivanka Benzia prezentirati šivanje i ljepotu paške čipke , a pašku narodnu nošnju će predstaviti članovi KUD-a Družina Olga Paro i Igor Baričević. Prezentacija kulturne baštine grada Paga u Vukovaru održava se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Paga.