cipka3

Ove godine, zbog korona virusa, nažalost, neće se održati 11. Međunarodni festival čipke u Pagu. Ipak, zbog kontinuiteta održavanja i emocionalne vezanosti ove, nama drage i značajne manifestacije, odlučili smo ga obilježiti Danom paške čipke.

 

U petak, 19. lipnja u 18.30 na Trgu Petra Krešimira IV zatancat će nam članovi KUD-a „Družina“, a nakon toga u 19.00 sati u prizemlju Kneževog dvora održat će se simbolično otvorenje. U sklopu Dana paške čipke dodijelit će se priznanja Grada Paga zaslužnim udrugama i pojedincima koje će im uručiti predsjednica Gradskog vijeća Jasna Magaš i gradonačelnik Paga Ante Fabijanić. Nakon toga, Gradska glazba Pag održat će prigodan koncert na Trgu Petra Krešimira IV.

U subotu, 20. lipnja u 19.00 sati u Kneževom dvoru održat će se Radionica paške čipke koju će voditi čipkarica Jasna Magaš. Za ovu prigodu pripremljeno je nekoliko izložbi koje će naši posjetitelji moći besplatno razgledati.

Ti su: Galerija paške čipke, izložba u Benediktinskom samostanu sv. Margarite i Etno kuća KUD-a „Družina“. U prizemlju Kneževog dvora moći će se vidjeti izložba fotografija pod nazivom „Vridne ruke moje nane“članova Foto kluba Pag, a u crkvi sv. Jurja izložba Čipkarske škole koja djeluje pri Srednjoj školi „Bartula Kašića“.

Izložbe će biti otvorene u subotu, 20. lipnja ujutro od 10.00 do 13.00 i poslijepodne od 18.30 do 21.30 sati.

Organizatori: Turistička zajednica Grada Paga, Društvo paških čipkarica „Frane Budak“ i Grad Pag.
Veselimo se vašem dolasku!

Autori fotografija: Aldo Meštrović, Radivoj Pastorčić i Vesna Karavanić.

Vesna-Karavanic
1-cipka
Aldo-Mestrovic
Radivoj-Pastorcic