1

Specijalno izdanje posvećeno Hrvatskoj bit će prodaji krajem lipnja. Jedna reportaža biti će posvećena otoku Pagu i njegovoj fantastičnoj gastronomiji. U organizaciji TZ Grada Paga napravljen je vrlo bogat i zanimljiv program obilaska našeg grada i onoga što nudi.

Na početku su talijanski novinari posjetili Pašku siranu gdje ih je dočekala Martina Pernar, voditeljica marketinga i upoznala ih sa procesom proizvodnje paškog sira. Fotografiranje ovog svjetski poznatog proizvoda održano je u konobi Bile, nositelju oznake Paga na meniju, a vlasnik Branimir Paro Vidolin se pridružio prezentaciji.

Nakon toga, u pratnji Bernarda Maržića, obišli su staru gradsku jezgru, Benediktinski samostan sv. Margarite i Zbornu crkvu Uznesenja Marijina.

Slijedeće što je zanimalo talijanske novinare je paška sol te su posjetili Solanu Pag d.d. Sa procesom proizvodnje i ostalim slanim zanimljivostima upoznala ih je Marina Paro Vidolin Kolevski.

Borislav Palčić, predsjednik pčelarske udruge Kadulja otok Pag upoznao je talijanske novinare kako nastaje fenomenalni kaduljin paški med. Posjetili su košnice pčela u Šimunima, ali i polja kadulje u podnožju sv. Vida gdje su novinari bili impresionirani mirisom i ljepotom kadulje.

Na kraju su u ranim jutarnjim satima nazočili mužnji ovaca na pašnjaku Paške sirane, a sve tajne vezane uz ovu temu otkrio im je Mate Crljenko.

Bogat i zanimljiv dan naši posjetitelji zaključili su večerom u konobi Bodulo, nositelju oznake Paga na meniju gdje su bili oduševljeni kvalitetom gastro ponude Paga.

I na kraju, Turistička zajednica Grada Paga zahvaljuje Martini Pernar, Branimiru Paro Vidolinu, Marini Paro Vidolin Kolevski, Borislavu Palčiću, Mati Crljenku i konobi Bodulo na izvrsnom predstavljanju našeg grada.

3
11
8
6
2
4
7
9
5
1