Improvizacije

U organizaciji Turističke zajednice grada Paga, u sklopu Paškog kulturnog ljeta, u subotu, 6. srpnja u Atriju Kneževog dvora u Pagu s početkom u 21 sat održat će se prve IMPROVIZIJE u Pagu.
Autorica Improvizija je Ana-Marija Fabijanić – Ane Paška, dramaturginja, izvođačica, glazbenica, ilustratorica i umjetnica koju je život odveo put »Improvizija.


Improvizije su nastale, zapravo još se uvijek stvaraju kao ‘ogoljeni proces’ stvaranja iz Trenutka. " Improvizije su nekakav izvedbeni hibrid, moj vlastiti eksperiment. Ono što je bila moja namjera, i došlo je to vrijeme, je da pred publikom probam izvest ono što često radim doma i uglavnom mi uspijeva, da sjednem za klavir i nemam pojma gdje idem. I onda krene. Kreacija iz trenutka – kazuje Ane Paška. Ideja je bila objediniti neke od mojih vizija (bilo na razini priče, bilo na razini glazbe) i improvizaciju pa je tako nastalo ime Improvizije. Htjela sam pred publikom učiniti ono što često radim kući i uglavnom mi uspijeva: sjednem za klavir i sviram što mi u tom trenutku dođe, a skupa s glazbom dolaze mi i riječi pa se kristalizira priča pa se dogodi greška na kojoj se zadržim dovoljno dugo da me odvede u nešto potpuno novo i tako dalje" – ističe autorica.