Paška janjetina specifičnog je okusa zbog prostora u kojem autohtona ovca živi i u kojem se hrani. To je krš, goli kamenjar na kojem rastu razna ljekovita bilja; slavulja, škrta sitna trava obasuta posolicom koju nanose zimske bure.
Uz čipku, sir je najpoznatiji gastronomski brend otoka Paga. Izrađuje se isključivo iz mlijeka autohtone paške ovce. Kada velebitska bura osoli okolno raslinje, paška ovca jedući posoljeno bilje i ljekovite trave daje mlijeko specifičnog okusa i mirisa.
Proizvodnja grožđa i vina stoljećima je bila važna gospodarska grana i značajan razvojni čimbenik otoka Paga.
Na Pagu se od davnine proizvodilo bijelo vino od nekoliko sorata koje je zbog svoje boje dobilo ime „Paška Žutica“.
Glavna sorta za proizvodnju tog vina bio je Gegić, nosilac sortimenta na otoku.
Sol je, uz čipku, drugo bijelo zlato grada Paga s tisutljećnom organiziranom proizvodnjom. Paške solane spadaju u najstarije na istočnoj jadranskoj obali čiji prvi spomen kronike bilježe u 10. stoljeću.
U benediktinskom samostanu sv. Margarite u Pagu stoljećima se proizvodi baškotin, zasigurno najstarija slastica – vrsta tvrdog slatkog prepečenca spravljenog po posebnoj samostanskoj recepturi. Benediktinke njeguju proizvodnju baškotina više od 300 godina. Pažani ga iznimno cijene – u prijašnjim vremenima goste se dočekivalo baškotinima i bijelom kavom, a bilo koje obiteljsko slavlje bilo je nezamislivo bez njega.