lovro2022

Ovogodišnji program PagArtFestivala započeo je 1. kolovoza tradicionalnim recitalom pijanista Lovre Pogorelića u crkvi sv. Frane u Pagu. U istom prostoru 8. kolovoza nastupit će Vlorent Xhafaj s jednako rijetkim i uzvišenim programom od dvije suite za violončelo solo J. S. Bacha, uz koje će ovaj sjajni albansko-francuski violončelist izvesti i izbor iz 12 Capriccia za violončelo solo R. Matza.
12. kolovoza festivalski se program seli u crkvu Marijinog Uznesenja, pašku „Katedralu“, gdje će po prvi put na PagArtFestivalu nastupiti naši proslavljeni glazbenici, orguljašica Ljerka Očić i oboist Branko Mihanović. Odsvirat će program naslovljen Musica affettuosa s djelima baroknih majstora. Za kraj ovogodišnjeg programa, PagArtFestival predstavit će mladog glazbenika, gitarista Luku Lovrekovića, koji će 17. kolovoza nastupiti u Starom Gradu u Pagu, omiljenoj festivalskoj destinaciji gdje u kontemplativnoj atmosferi umjetnost blista pod zvijezdama.
Osim sjajnih glazbenih doživljaja, ovoga ljeta PagArtFestival donosi i priču Iluzije Ivana Viripajeva, u izvedbi dvoje mladih glumaca, Ane Pogorelić i Teodora Vinčića iz Srbije, uz originalnu glazbu i klavirsku izvedbu Katarine Ranković, također iz Srbije. Adaptaciju, režiju i scenografiju izradili su zajedničkim snagama, koreografiju potpisuju A. Pogorelić i T. Vinčić, a kostimografiju i vizual predstave Nina Pogorelić. Izvedba je zakazana za 3. kolovoza u Atriju Kneževog dvora.
Festival se odvija u produkciji i organizaciji Umjetničke organizacije i Kazališne družine "Lovro&Nina" zahvaljujući potporama Zadarske županije, Grada Paga, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Turističkim zajednicama Grada Paga i Zadarske županije, uz podršku župnog ureda Paga te brojnih sponzora i donatora.

2022 07 25 15 45 4030