Grad Pag

U srijedu, 7. veljače 2024. godine Solana Pag predstavit će suradnju sa Turističkom zajednicom Grada Paga i malim proizvođačima koja ima za cilj unaprijediti povezivanje, prodaju i promociju malih proizvođača otoka Paga iniciranu prošlogodišnjim projektom „Misec Paške soli“. Predstavljanje će se održati u Muzeju solarstva u gradu Pagu s početkom u 11 sati.

 

Prisutnima će se ispred TZ Grada Paga obratiti direktorica Vesna Karavanić i Josip Ćapin, direktor Solane Pag kojima će se pridružiti i nekoliko malih proizvođača  s područja otoka Paga Namorana ART, Nikol Jakopić Donadić i Sunčana More.

Između ostalog, bit će predstavljeni i projekti „Pag na meniju“ - oznaka Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga, „Suvenir Grada Paga“ koji predstavlja odraz kontinuiteta umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog i kulturalnog nasljeđa grada Paga te najava manifestacije „Misec Paške soli 2024.“ i web shop Solane Pag na kojem se odnedavno mogu nabaviti i proizvodi malih proizvođača otoka Paga.

Ovo predstavljanje ima za cilj potaknuti što više malih proizvođača autohtonih proizvoda na priključenje projektu s ciljem bolje prepoznatljivosti otoka Paga, kao jedinstvene destinacije i autentične gastro ponude.