Uz čipku, sir je najpoznatiji gastronomski brend otoka Paga. Izrađuje se isključivo iz mlijeka autohtone paške ovce. Kada velebitska bura osoli okolno raslinje, paška ovca jedući posoljeno bilje i ljekovite trave daje mlijeko specifičnog okusa i mirisa. Zreli paški sir koji je stariji od pet mjeseci ima karakterističan, pikantan okus, svojstven miris, blagu zrnatu strukturu koja se ugodno mrvi i topi u ustima. Danas se paški sir može kupiti u domaćinstvima koja se bave proizvodnjom sira, ili u nekoj od sirana na otoku koje su spojile tradiciju i tehnologiju u jedno. Ovaj proizvod nositelj je licence „Izvorno Hrvatsko" te predstavlja Pag i Hrvatsku na svim sajmovima Europske unije.
INFORMACIJE
Paška sirana d.d. - Zadarska 5, 23250 Pag
W. www.paskasirana.hr
SHOP. www.welovecheese.club
E. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
P. +385 23 600 810
DEGUSTACIJA - Restorani, Konobe
Paška sirana d.d.