Izlet započinje u 9.30 sati s glavne gradske rive u Pagu. Za vrijeme izleta, posada poslužuje goste aperitivom, keksima te sokom i vinom. Nakon sat i pol dugačke vožnje dolazi se do uvale Caska, odnosno do prve stanke koja je smještena tik uz najpoznatiju plažu na Jadranu – Zrće. Tu se brod usidri na pola sata, a gosti se mogu osvježiti u čistome moru.
Maleno mjesto za miran obiteljski odmor. Marljivi žitelji Proboja bave se uzgojem ovaca, a odlični su i ribari pa će gurmane razveseliti ponuda autohtonih proizvoda: paški sir, janjetina, izuzetno kvalitetna riba, slane srdele, dalmatinski pršut, masline i kvalitetno vino. Vrlo dobar privatni smještaj nudi se u apartmanima i sobama.
U gradu Pagu stoljećima se njeguje tradicija izrade čipke na iglu među kojima je najpoznatija paška čipka. Paška čipka je 2009. godine upisana u UNESCO-ov registar nematerijalne kulturne baštine.
Pažani su za vrijeme Mletačke Republike bili oslobođeni sudjelovanja u ratnim pohodima zbog vrlo važne proizvodnje soli. Tu privilegiju nije iskoristio Pažanin Ivan Petar Kašić i sudjelovao je u jednoj od najznačajnijih bitaka u povijesti – bitci kod Lepanta (1571.).
Sveti Vid je najviši vrh otoka Paga, a nalazi se na visini od 348 metra nadmorske visine. Tu je izgrađena crkvica sv. Vida podignuta u 14. stoljeću.

Od kada se točno proizvodi sol u Pagu, to jednostavno ne znamo. Prvi spomen o proizvodnji soli u našim krajevima nalazimo u knjizi prof. Candide sa sveučilišta u Napulju pod nazivom „Jadranske solane" Napulj 1912.