Ured za udruge Vlade RH u svojstvu Nacionalne kontakt točke i Desk Kreativne Europe – Kultura pri Ministarstvu kulture i medija, u suradnji s Gradom Pagom, Turističkom zajednicom Grada Paga, uredom Europe Direct Zadar te Razvojnom agencijom Zadarske županije – ZADRA NOVA, organiziraju predstavljanje programa Unije: Kreativna Europa – potprogram Kultura i program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV). Događanje će se održati u srijedu, 9. travnja 2025. godine s početkom u 9:30h, u Kneževom dvoru u Gradu Pagu.
Read more: POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROGRAMA UNIJE U GRADU PAGU
Svoju viziju razvoja turizma u mjestu Šimuni na otoku Pagu oblikovalo je i predstavilo 20 sudionika TOURAL Living Lab participativne radionice. Naime, u sklopu projekta TOURAL Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA organizirala je Living Lab participativnu radionicu za pilot lokaciju Šimuni koja je održana prošlog tjedna u Kneževom dvoru u Pagu. Podršku u realizaciji radionice pružila je Turistička zajednica grada Paga.
Read more: U Pagu održana TOURAL Living Lab participativna radionica
U prekrasnom Atriju Kneževog dvora u Pagu održana je gastro manifestacija EN PRIMEUR – kušanje prvih mladih paških sireva u organizaciji Turističke zajednice Grada Paga i Udruge proizvođača paškog sira otoka Paga kojem su bili nazočni ljubitelji gastronomije, lokalni proizvođači, ugostitelji, stanovnici grada Paga, mnogi gosti sa cijolog otoka i Zadra, mediji.
Sam događaj otvorile su i pozdravile sve prisutne organizatori događanaja Martina Pernar Škunca, predsjednica Udruge proizvođača Paškog i Vesna Karavanić, direktorica TZ Grada Paga i Hrvoje Anić, direktor Turističke zajednice Zadarske županije.
Read more: U gradu Pagu održana premijera prvih mladih paških sireva EN PRIMEUR
Članovi Upravnog odbora Udruge hrvatskih putničkih agencija posjetili su grad Pag gdje su ih dočekali direktorica TZ Grada Paga Vesna Karavanić i Bernard Maržić, djelatnik TIC.a i turistički vodič Gosti su razgledali staru gradsku jezgru, posjetili Izložbu sakralne umjetnosti Benediktinskog samostana sv. Margarite gdje su kušali baškotine, zatim Pašku siranu, a nisu propustili degustirati i pašku janjetinu.
Read more: Članovi Upravnog odbora UHPA-e posjetili grad Pag
Uz čipku, paški sir zasigurno je najpoznatiji brend grada i otoka Paga, a njegova posebnost krije se u jedinstvenom spoju prirode, tradicije i umijeća lokalnih proizvođača. Ovaj vrhunski sir proizvodi se isključivo od mlijeka autohtone paške ovce, koja se hrani aromatičnim biljem i ljekovitim travama natopljenima solju, koju donosi snažna velebitska bura. Upravo ta specifična prehrana daje mlijeku, a potom i siru, prepoznatljiv okus i miris koji ga izdvaja među najboljim sirevima svijeta.
Read more: Ovogodišnje kušanje mladih paških sireva održat će se 21. ožujka u Kneževom dvoru u Pagu