kaloka3345

Kaloka Pag Lamb festivalom na najljepši način je završena je ovogodišnja manifestacija Pag na meniju u organizaciji Turističke zajednice Grada Paga.
Za ovo prvo izdanje Kaloke može se reći da je više nego uspješno jer je oko 170 kg paške janjetine planulo u dva sata. Na staroj rivi okupio se veliki broj posjetitelja koji su željeli kušati ovu nadaleko poznatu namirnicu koju su pripremali restoran Na Tale, SŠ Bartula Kašića, Zrno soli iz Splita, Wine & Cheese Bar Trapula, zatim chef i promotor Podravke d.d. Dražen Đurišević , a poseban gost bio je poznati chef Ivan Pažanin dok se za koktele pobrinuo Porta Salina & Bamboo.

salsa

U sklopu manifestacije Pag na meniju, u petak, 2. svibnja s početkom u 11.00h na Trgu Petra Krešimira IV održat će se događanje „Šalša iz srca Podravke“ na kojoj će promotor Podravke i chef Dražen Đurišević kuhati i podijeliti posjetiteljima i žiteljima grada Paga paštu sa šalšom uz dodatak poznatog ribanog paškog sira.

20250420 PANA7149

Turistička zajednica Grada Paga i ove godine je pripremila bogat uskrsni program koji spaja tradicionalne okuse, prirodne ljepote i dječju razigranost.
Nakon svečane mise koja se održala u Zbornoj crkvi Uznesenja Marijina, uskršnji doručak na Trgu Petra Krešimira IV okupio je veliki broj gostiju, sugrađana i posjetitelja, koji su uživali u druženju, paškim delicijama i veseloj atmosferi.

2025 04 29 154027

Turistička zajednica Grada Paga najavljuje novo izdanje  gastro manifestacije Pag na meniju koja se već uobičajeno održava za prvosvibanjske blagdane kada se očekuje veći broj posjetitelja i čime započinje nova turistička sezona. Ovogodišnji Pag na meniju održava se od 1. do 3. svibnja 2025. pod motom „Okusi koji pričaju paške priče“ i donose bogat trodnevni program koji slavi otočnu autohtonu gastronomiju u jedinstvenom doživljaju Paga – grada soli, sira, janjetine, kamena i pjesme.

Sretan USKRS želi vam Turistička zajednica Grada Paga