309284246 7982973308443377 6525094296156478921 n

U četvrtak, 06. listopada u 17.00h održat će se će eno-gastro manifestacija pod nazivom "Crvena vina Sjeverne Dalmacije&Sirevi otoka Paga" u gradu Pagu u prizemlju Kneževog dvora. U sklopu ovog događanja predviđeno je kušanje Paških sireva perjanica otoka Paga: Paške sirane, Sirane MiH i Sirane Gligora. Uz vrhunsku deliciju kao što je Paški sir, valja potražiti i savršen vinski par, a za tekući dio programa pobrinule su se vinarije: Boškinac, Vina otoka Paga, Ker-Vin, Figurica, Vina Bora, Vina Poljak i OPG Stjepan Vučemilović. Bit će održana i praktična radionica gdje će se kušati spomenute sireve i vina, a predviđena su i dva kratka predavanja.


Jedno predavanje je o paškom siru, esenciji otoka Paga koja je vjekovima hranila i činila sretnim brojne naraštaje, a održati će ga Martina Pernar Škunca MBA, predsjednica Udruge proizvođača paškog sira.
Drugo predavanje u sklopu ove paške manifestacije biti će o vinima sjeverne Dalmacije, njihovom potencijalu i mogućnostima njihova sljubljivanja uz paške sireve, a voditi će ga Manuela Plohl prof., MA, WSET predavač pri Wine Academy Croatia.
Tijekom vođenih degustacija predviđeno je i obraćanje gostujućih stručnih govornika, a u ovom slučaju to će biti: Boris Šuljić, vlasnik poznate vinarije Boškinac, Tomislav Glavić, predsjednik Udruge vinara Zadarske županije i Stjepan Vučemilović, arh., vinar i aktivni djelatnik na promociji hrvatskih vina.
Ulaz je BESPLATAN, a zbog ograničenog broja mjesta mole se posjetitelji da rezervaciju mjesta izvrše na e mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili telefonski na broj: 091 272 0289
Manifestacija u Pagu održava se pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam te Turističke zajednice Grada Paga.
Sljedećeg dana, u petak 07. listopada, isto tako u 17 sati započeti će druga eno- gastro manifestacija u Zadarskoj u Petrčanima.