Pag 8httt

U hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu održan je ekskluzivni događaj pod nazivom Zadarska regija u Zagrebu - predstavljanje Zadarske regije kao MICE i enogastro destinacije koju su organizirali TZ Zadarske županije u suradnji s UHPA-om i Hrvatskom udrugom profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT), uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Zadarske županije, fokusira se na potencijale Regije Zadar u MICE segmentu te enogastronomiji.
Gosti su imali priliku kušati jedinstvene okuse Zadarske županije, a za degustaciju su bili zaduženi zadarski chefovi Tomislav Karamarko i Bruno Kalmeta te sommelier Ivan Stiblik.
Vesna Karavanić, direktorica TZ Grada Paga, Martina Pernar Škunca, direktorica marketinga u Paška sirana i predsjednica Paški sir Udruga proizvođača - Pag Cheese Makers Association zajedno s Vlatkom Vučić Marasović u paškoj nošnji, predstavili su grad i otok Pag te bogatu pašku gastronomiju.
„Naši domaći proizvodi, paški sir, baškotini, koludraški rafajoli, pandešpanj, paška sol, uz predivnu pašku nošnju oduševili su turističke profesionalce i organizatore poslovnih događanja te sve zainteresirane za jedinstvene doživljaje koje grad i otok Pag nudi“, rekla je direktorica TZ Grada Paga.
Direktor TZ Zadarske županije Hrvoje Anić dodao je kako je ova prezentacija rezultat dugogodišnjeg rada te istaknuo: “Posljednjih godina brojne aktivnosti Turističke zajednice Zadarske županije usmjerene su upravo na razvoj poslovnog turizma i promociju eno-gastronomskih mogućnosti. I ovom prigodom pokazali smo našim partnerima i prijateljima u Zagrebu kako se Zadarska županija pretvara u sve snažniju destinaciju poslovnog turizma, ali i odredište koje sve više posjetitelja privlači bogatstvom svoje eno-gastronomije.”
Župan Josip Bilaver je istaknuo da se Zadarska županija želi predstaviti kao MICE i eno-gastro destinacija – spoj vrhunske gastronomije i poslovnog turizma koja produžuje sezonu i vodi prema cjelogodišnjem turizmu.
Događaj su uveličali i ugledni gosti, među kojima su bili načelnica sektora za turističke zajednice pri Ministarstvu turizma, Martina Stipeč, veleposlanica Portugalske Republike, Maria Manuel Quintela Batista Durão, Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e, Ante Sjauš, pročelnik Upravnog odjela za turizam i gospodarstvo, Danijel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove te predstavnici agencija, medija, vinara, OPG-ova i drugih proizvođača.
MICE je engleska skraćenica za Meetings (sastanci), Incentives (poticajna putovanja), Conferences (konferencije) i Exhibitions (izložbe). Riječ je o ključnom segmentu turizma koji produžuje sezonu i osigurava cjelogodišnji prihod, s obzirom na to da se ovakvi događaji organiziraju izvan glavne ljetne sezone.
Turistička zajednica Zadarske županije, u suradnji s partnerima u Zagrebu uspješno je predstavila ono najbolje iz regije: spoj poslovnog turizma (MICE) i vrhunske eno-gastronomije.

Pag-3
Pag-8
Pag-6
Pag-7
Pag-5
Pag-2
Pag-1
Pag-4